Home      Belangrijk voor jou?      Go Green      Persmappen      Privacy      Jobs      Contact   |   NL  -  FR
Virtuele rondleiding
MOODBOARD
Waarom Veronove
 • Groot assortiment en unieke collectie
 • Rechtstreekse import = 30% goedkoper
 • Professioneel en creatief advies
 • Gemakkelijk bereikbaar
 • Flexibel in keuzewijzigingen en omruilingen
 • (inter)Nationale leveringsdienst
 • Stockage tot 1 jaar, gratis
 • Onze showrooms zijn een belevenis

Natuursteen tegels kiezen

STAP 1: DESKUNDIG ADVIES

Natuursteen tegels bij uitstek hoor je te kopen met een deskundig advies. Er zijn feiten waar je niet buiten kan. Natuursteen zal altijd een beetje poreus blijven. Moeder Natuur maakte deze tegels. Ze zijn dus niet perfect. Er zijn kalkhoudende stenen en er zijn niet-kalkhoudende stenen. En de manier om er mee om te gaan is verschillend. Je hebt dus waarschijnlijk nood aan enige technische uitleg. Onze verkopers adviseren je eerlijk. Geen zwart / wit uitleg hier! Waarom zouden we? We verkopen het allemaal! We bieden én keramiek én natuursteen én parket.


Waarom zouden we het ene afkeuren en het andere opwaarderen? Bij ons kom je de ‘zo-neutraal-mogelijke-waarheid’ te weten! Want: “Iedere bouwer heeft zijn waarheid!” Daarom bekijken wij het dus een beetje ànders dan elders. Lees zeker STAP 2! Een vb. Wat voor Frank een voor-deel is, is voor Els een na-deel ! Frank kiest voor één van onze handgekapte natuurstenen, omdat er hoekjes af zijn en putjes in zitten. Hij weet dat de steen zal veranderen en zich nog zal aanpassen aan de omgeving. Els plaatst liever een keramische imitatie natuursteen. Met de nieuwe technieken zien die er heel echt uit en ze voelt zich op haar gemak als ze weet dat de steen niet leeft.

 

STAP 2: DE NATUURSTEEN ZAL JOU KIEZEN.

Je mag er je aan verwachten! Het is misschien een aparte visie, maar we zien ze dagelijks werkelijkheid worden. Onze tegelcreatieven denken op lange termijn. Jij wordt onze beste reclame. Dat is onze bedoeling. Daarom zien wij het zo: “het draait niet om de steen, maar het gaat om jou!


 
“Ben jij geschikt voor deze steen?” : Is een betere vraag dan of die steen geschikt is voor jouw woning. Wij luisteren naar wie je bent, hoe je leeft en wat je verwachtingen zijn. Met die insteek wordt het snel duidelijk welke tegels of stenen wij jou het best kunnen aan raden. En welke niet. En dan …is er ook nog “de klik”. 1 steen dingt om je aandacht. Na alle objectieve en goedbedoelde rationele info, is er toch dat buikgevoel! Toch normaal?! Natuursteen moet je zien, moet je voelen. Je kiest het met al je zintuigen. (Blijkbaar is ‘de buik’ daar één van)

Kwaliteit

We selecteren op de beste kwaliteiten. Hebben we altijd gedaan. Alleen wat voor ons zelf zou geschikt zijn, is geschikt voor onze showrooms. Mevr. Verhoonhove reist de wereld rond en kiest heel wat tegels met de hand uit! Die dienen dan voor de steengroeve als ‘checkpoint’ van ‘onze standaard’. We nemen “kwaliteit” nogal persoonlijk. 

 

Dat heeft zeker een beetje te maken met fierheid voor de job. Het is anderzijds ook zeer pragmatisch. We kopen in het groot, dus we verkopen veel van die tegel. Als “veel verkopen” zou willen zeggen: ‘veel problemen’ …dan zouden we het waarschijnlijk niet gehaald hebben sinds ons ontstaan in 1947. Een simpele redenering. Maar het zijn net de echte dingen die heel eenvoudig uit te leggen zijn, niet? “Kwaliteit” is zelfs 1 van onze bedrijfswaarden. Lees alles over onze bedrijfsfilosofie.De bewerking maakt het!

We gaan er van uit dat we spreken over een kwalitatieve natuursteen tegel. Als dat in orde is dàn geldt: “De bewerking is alles!”

Welke bewerking wens je?
We hebben enkele natuurstenen op heel unieke wijze laten behandelen. Of het nu gaat om Braziliaanse leisteen, graniet, Franse steen, marmer, Indische leisteen, travertin, kwartsiet of blauwe steen. Het grootste verschil zit hem vaak in die bewerking. Kom dat eens bekijken in onze ruime showroom.

Enkele praktische vbn.

 • Verzoet -> geen vetvlekjes zien
 • Verzuurd, of gezandstraald -> tegen zuren
 • Gewaxt of semi-poli -> lijkt pas gedweild
 • Getrommeld, of molato, of handcut -> lijkt recuperatie
 • …..


Zij heeft stijl!

De troeven van onze ‘home made’ natuursteen bewerkingen. Interieurspecialisten spreken: 

“De mogelijkheid om klassieke materialen op een onverwachte manier te gebruiken, verfrissend en aangepast aan vandaag.”

“Je hebt iets exclusief in huis. Ook al blijft de steen de steen, met een vernieuwende bewerking bekom je een vernieuwende look.”

“Dezelfde steen kan in de ene bewerking zorgen voor ‘visuele rust’ en in de andere bewerking eerder geschikt zijn in een ‘brutalistische architectuur’. Toch passen ze steeds samen, want in oorsprong zijn ze hetzelfde!”


 

De prijs van natuursteen wordt beïnvloed door alle hierboven genoemde ‘kenmerken’.
Dezelfde steen, maar met een andere combinatie van gebruik, dikte of afwerking zal een andere prijs opleveren. Vraag ons of je de verschillende afwerkingen & prijzen van dezelfde steen kan zien!

Waarom is natuursteen plaatsen iets duurder dan de plaatsing van andere tegels?
Dit komt omdat de vloerder de tegels uitselecteert tijdens de plaatsing en goed moet mengen. Alle tegels van de geleverde partij moeten worden gebruikt. De plaatsing van natuursteen vraagt dus iets meer aandacht dan de plaatsing van keramische tegels. Het verwerken van deze tegels gaat dus iets trager, waardoor een installateur minder m2 kan plaatsen op een dag in vergelijking met keramische tegels. De vloerder zal in de meeste gevallen ook witte lijm, witte zand en wit voegsel gebruiken. Ook dat is net iets duurder.

ZELF AAN ZET! Je natuursteen goed onderhouden

Jouw Veronove natuursteen zal vooraf reeds een mooie esthetische en/of praktische bewerking hebben gekregen in de steengroeve zelf. Jij kan deze bewerking onderhouden, verzachten of versterken. Afhankelijk van jouw voorkeur. Hiervoor geven we je graag verbaal raad. Want er is een verschil in vereiste voorkennis tussen onderhouden, reinigen en bewerken. We zien graag ‘de patient’ , vooraleer een ‘diagnose’ te stellen. Bel ons of wip even binnen. Beter dat dan zelf Professor Gobbelijn te spelen! Er zijn ook speciale onderhoudsfirma’s op de markt, voor wie het graag in de handen van schoonmaakspecialisten legt. Maar met onze natuurlijke onderhoudsproducten onder eigen label, kan je veilig zelf aan de slag. Volg steeds de voorschriften.

 

Met dat wat leeft kan je communiceren. Ook met natuursteentegels. Je praat via water & zeep! ” (C.) Gina Verhoonhove

Natuursteen is een materiaal dat mooier wordt met de tijd” Uitspraak van de liefhebbers