Home      Belangrijk voor jou?      Go Green      Persmappen      Privacy      Jobs      Contact   |   NL  -  FR
Virtuele rondleiding
MOODBOARD
Waarom Veronove
  • Groot assortiment en unieke collectie
  • Rechtstreekse import = 30% goedkoper
  • Professioneel en creatief advies
  • Gemakkelijk bereikbaar
  • Flexibel in keuzewijzigingen en omruilingen
  • (inter)Nationale leveringsdienst
  • Stockage tot 1 jaar, gratis
  • Onze showrooms zijn een belevenis

Hout van ''Madre Terra''…

Van over heel de 'terra' brengt het Etceterra-team de meest uitgelezen houtsoorten naar Ninove. Er is parket uit Sri Lanka, waterbestendig bamboeparket uit het Chinese bamboe-forest, gerecupereerde teakplanken uit Indonesië, Braziliaans rubberboomparket, Russische en Franse eik... Er wordt steeds rekening gehouden met een planeetvriendelijke ontginning en duurzaam ondernemen.

Verkrijgbare soorten en afwerkingen bij Etceterra, een filiaal van Veronove Tegels:Al ooit bamboeparket gezien?

Etceterra haalt het rechtstreeks uit het bamboewoud! Etceterra trok naar China met als missie: terugkomen met de meest exclusieve bamboeparket aan de meest interessante prijs. Resultaat: geslaagd! Op enkele honderden meters van een prachtig bamboebos, vonden wij een parketfabriek met Europese normen. Bamboehout is zeer hard, harder dan eik en bovendien een ecologisch verantwoorde keuze.


Bamboe is een grassoort en groeit uitermate snel. Het Etceterra-parket wordt vervaardigt van de reuzebamboe en deze wordt op 7 weken tijd, 7 meter hoog! Bamboe produceert tijdens zijn leven net zoals bomen zuurstof. Het kappen ervan is echter niet zo dramatisch, omdat er heel snel opnieuw andere scheuten uitgroeien tot volwaardige bomen. Etceterra wil dan ook graag onze ‘terra’ helpen beschermen, door dit bamboeparket te promoten en bewust aan lage prijzen te verkopen. Wij lieten enkele originele kleurcombinaties en afwerkingen maken, apart verpakt in dozen met het Etceterra-logo: een exclusiviteit voor de Etceterra-klant.
 

Op het ritme van de natuur: gerecupereerd parket

Bij de zoektocht naar parket die het kappen van traaggroeiende boomsoorten vermijdt, kwam Etceterra op een nieuwe werkwijze uit. Oude leegstaande krotten in Azië worden gesloopt en plank voor plank gerecupereerd en herwerkt. Een van de voordelen van die werkwijze is dat er werkgelegenheid wordt gecreeerd en het resultaat is een hoogwaardige massieve parket in teakhout. Op het ritme van de natuur verouderd, bezit dit recuperatie teakhout de magie voor een geslaagd interieur. Etceterra voorkomt dat deze vervallen junglehutten worden opgestookt en laat er plankenvloer van maken. Zo wint iedereen erbij: de plaatselijke bevolking, Etceterra, jij én het milieu!


       
        

TENDENS! PARKET

Iedereen wil 'de grootste' hebben!

In het luxe-segment van de houten vloeren draait het vandaag allemaal om 'size'. Opvallend: de size van je parketplank ‘does matter’! Enkele innovatieve parketfabrikanten komen nu uit met KINGSIZE xxl-planken.

Naar analogie met de XXL keramische en natuurstenen vloeren zie je nu ook steeds grotere formaten opduiken bij parketvloeren. Net als grote tegels, zorgt een extra lange parketplank voor een vergrotend effect in je ruimte. Met een houten vloer van 1,9 of 2,4 meter lang en tot 30 cm breed straalt een woonruimte luxe en overvloed uit!

Het aanbod in extra lang parket is op wereldschaal bekeken nog vrij beperkt en exclusief. Dat komt o.a. omdat voor deze collecties speciale bewerkingen en uitmuntende kwaliteiten worden gebruikt. Bij Etceterra zijn er naast de ruime collectie normale massieve houtvloeren en budget-parketten, ook reeds meer soorten van deze 'big size' parket op voorraad.

Vraag ook zeker naar je zelfplaatskorting!