Cementtegels

Onze collectie cementtegels bij Veronove, dat zijn nog de echte, volledig ambachtelijk gemaakte cementtegels

Deze basis van de tegel is gewoon cementgrijs en  is de drager voor de gekleurde bovenlaag. De gekleurde bovenkant is ongeveer 1/3 in de gewone cement ingetrokken. De hardheid van een cementtegel en dus de duurzaamheid in gebruik hangt af van de juiste verhoudingen in de samenstelling en het respecteren van de productietijd. Evenredig hiermee is… de prijs. 

Cementtegels worden niet gebakken, maar gedroogd aan de lucht. De verschillende kleuren van het patroon worden in een vorm of matrix ‘ingelepeld’. De tegels worden daarna aan de lucht gedroogd en gaan dan 2 dagen en nachten ‘in bad’! Terwijl ze ondergedompeld liggen in water, fixeren de kleuren en motieven zich. Eén van de zaken waar wij ons van vergewissen is dat de fabrikant deze termijnen respecteert. Met vlieg- en stuntwerk maak je geen duurzame, kwaliteitsvolle cementtegel. En toch kunnen wij nog scherpe prijzen aanbieden, want wij werken rechtstreeks samen met de maker van onze prachtige cementtegels en vermijden zo de extra kosten van alle tussenpersonen.

Kleurrijke motieven

Cementtegels zijn geliefd voor hun mooie kleuren en dito motieven. Je zal in onze shop-in-de-shop de gekende traditionele kleurtjes en patronen vinden én enkele interessante nieuwe mogelijkheden om je creativiteit op hol te brengen!

Deze tegels hebben door hun traditionele productiewijze weinig gemeen met de hedendaagse industrieel vervaardigde tegels. Ze vertonen ongelijkheden, kleurafwijkingen, maatafwijkingen, putjes, krassen, afdrukken, ..

Muziek in de oren van de liefhebbers! Het zijn net die charmes van het onperfecte waar zij voor gaan. En als speciaalzaak, begrijpen wij dat maar al te goed!

Waarom Veronove

Groot assortiment en unieke collectie

Rechtstreekse import = 30% goedkoper

Professioneel en creatief advies

Gemakkelijk bereikbaar

Flexibel in keuzewijzigingen en omruilingen*

(inter)Nationale leveringsdienst

Stockage tot 1 jaar, gratis*

Onze showrooms zijn een belevenis

*mits afspraak