Steenvinyl of SPC-parket

In de zoektocht naar duurzame materialen en recycleerbare bouwmaterialen is SPC-parket of steenvinyl ontstaan. De SPC-vloer kan volledig worden gerecycleerd, wat van groot belang is voor de bescherming van onze natuurlijke hulpbronnen en onze ecologische omgeving.

Een SPC-vloer is schimmelbestendig, vochtbestendig, brandveilig, insectenbestendig, wordt eenvoudig geïnstalleerd en ga zo maar door. Bovendien worden er in het productieproces van SPC-vloeren geen lijm, giftige stoffen (zoals formaldehyde of benzeen) en geen straling gebruikt.

Naast al die positieve eigenschappen wordt Steenvinyl of SPC-parket bovendien gemaakt als een schitterende kopie van hout. Je voelt de houtnerven en ziet de schakeringen die in echt houten parket voorkomen. Alleen heb je geen enkele van de uitdagingen die houten parket soms biedt: onderhoud, krasbestendig, slijtvast… De ideale combinatie van twee werelden!

De voordelen van SPC-parket

 • Ultralicht & ultradun
  De SPC-vloer heeft de dikte van 3,2 mm tot 12 mm. Het gewicht per vierkante meter is slechts 2 – 7,5 kg, wat minder is dan 10% van ander vloermateriaal zoals tegels.
 • Supersterke slijtvastheid
  Het oppervlak van de SPC-vloer heeft een speciale transparante en slijtvaste laag die het materiaal beschermd tegen slijtage, ook bij intens gebruik.
 • Hoge elasticiteit en uiterst sterke slagvastheid
  Een SPC-vloer voelt verbazend zacht aan en heeft een zekere elasticiteit. Tegelijkertijd heeft de SPC-vloer een sterke slagvastheid en kan hij tegen een stootje!
 • Antislip
  Steenvinyl of SPC-parket heeft een  slijtvaste laag met een speciale antislip.
 • Waterdicht, vochtbestendig, antiseptisch en schimmelwerend
  Het belangrijkste onderdeel van de SPC-vloer is vinylhars, dat geen affiniteit heeft met water, en niet beschimmelt bij een hoge luchtvochtigheid. Perfect voor badkamers bijvoorbeeld! Bovendien onderging het oppervlak van de vloer een speciale antibacteriële anti-vervuilingsbehandeling, die de  overgrote meerderheid van de bacteriën doodt.
 • Geluidsabsorptie en geluidspreventie
 • Naadloze plaatsing
  Een SPC-vloer heeft een zeer fijne voeg, waardoor hij naadloos lijkt te zijn. 

Waarom Veronove

Groot assortiment en unieke collectie

Rechtstreekse import = 30% goedkoper

Professioneel en creatief advies

Gemakkelijk bereikbaar

Flexibel in keuzewijzigingen en omruilingen*

(inter)Nationale leveringsdienst

Stockage tot 1 jaar, gratis*

Onze showrooms zijn een belevenis

*mits afspraak