Mozaïek, terug van nooit echt weggeweest.

Mozaïek, tijdloze muze

Sinds de Romeinen de mozaïek techniek gebruikten om hun vloeren te verfraaien, is het kleine vierkantje niet meer weg te denken uit de architectuur. Het bescheiden mozaïekje tovert sinds jaar en dag esthetisch geluk in gebouwen over de hele wereld.

Mozaïek wordt ook wel “tesserae” genoemd, het Latijnse woord voor vierkant. Een klein vierkantje is dan ook de grootste gemene deler van alle mozaïektoepassingen. Hoewel bijna elk materiaal bruikbaar is voor het produceren van mozaïek, wordt dit geliefde tegeltje meestal vervaardigd uit hardere materiaalsoorten zoals smalti, glas, glasdruppels, ongeglazuurd en geglazuurd keramiek, marmer, steen of zelfs kiezelsteentjes.

In de voetsporen van Gaudi blijk de Zuiderse mozaiek hoge toppen te scheren. In Spanje en ltalië vind je vandaag een ruime waaier aan muurdecoraties terug. Een breed kleurenspectrum en een uitgebreide keuze aan formaten, bezorgen het mozaïektegeltje al snel de status van populair (tegel)”stuk”. Als een ware kameleon, biedt mozaïek eindeloze afwerkingsmogelijkheden. Met een beetje creativiteit is een uniek en oogstrelend design nooit veraf. Niet verwonderlijk dat de grote hotelkamers en luxe villa’s steeds vaker het mozaïekpad bewandelen.

Ooit gehoord van terracottamozaïek? Het zijn authentieke minitegeltjes in terracotta of gebakken klei. Ze geven jouw ruimtes een warme en pure uitstraling. Zeker wanneer je ze combineert met materialen in dezelfde stijl, zoals terracotta wasbakjes. Het aanbod terracottamozaïekjes is ongelimiteerd. Je vindt ze in alle kleuren van de Grand- Canyon: beige, bruin, roest, rood, … Terracottamozaïekjes in je badkamer maken je helemaal ZEN ! !

Mozaïekdecoraties met smaak

Mozaïek kan je op allerlei manieren gebruiken. Uiteraard kan je er een hele ruimte mee vullen. Daarnaast zijn er echter nog talrijke andere manieren om je mozaïekkeuze optimaal tot haar recht te laten komen. VERONOVE geeft je graag enkele oogstrelende tips.

Waarom Veronove

Groot assortiment en unieke collectie

Rechtstreekse import = 30% goedkoper

Professioneel en creatief advies

Gemakkelijk bereikbaar

Flexibel in keuzewijzigingen en omruilingen*

(inter)Nationale leveringsdienst

Stockage tot 1 jaar, gratis*

Onze showrooms zijn een belevenis

*mits afspraak