Handgemaakte Marokkaanse tegels

Scroll ook even verder op deze pagina voor antieke tegels, ambachtelijke tegels, recuperatietegels, tegels voor herenhuizen en geklasseerde woningen…

Zelliges

10×10 tegeltje uit de kleurrijke traditie van Marokko.
De gekende zellige of Marokkaanse tegel is meestal een 10cmx10xm groot van formaat en heeft een unieke look. Doordat deze tegels volledig met de hand en op ambachtelijke wijze geproduceerd worden, zijn ze verre van perfect. En dat, dat maakt ze net zo mooi. De Marokkaanse zellige wordt manueel geëmailleerd, gebakken en gekapt waardoor ze vol typische ‘schoonheidsfoutjes’ zitten. Om die unieke kenmerken worden zelliges in het westen nu aanzien als luxe tegeltje.

Een zellige wordt vaak gebruikt in de authentieke keuken en artisanale of oosters geïnspireerde badkamers. Bij Veronove worden de mooiste zelliges rechtstreeks uit kleine dorpjes in Marokko meegebracht. We hebben tientallen kleuren op voorraad: azuurblauw, smaragdgroen, robijnrood… We hebben echt juweeltjes voor je klaarliggen. Bovendien hebben we ook nog andere formaten beschikbaar. Kom ze zeker ontdekken en waan je in klein Marrakech!

Antieke en recuperatietegels

Echte antieke tegels en recuperatietegels uit oude huizen zijn zeldzaam. Nochtans worden ze reeds meer dan 40 jaar non-stop aangeboden. Hoe is dat mogelijk ?! Er is toch geen eindeloze voorraad van recuperatietegels? Neem het van ons aan: “het is echt niet omdat je (te)veel betaalt, dat je een zuivere recuperatietegel vasthebt!” 

We gooien het kind niet met het badwater weg. Ze zijn er, maar zoals gezegd: “echte antieke recuperatietegels zijn zéér zeldzaam” Vaak worden de meest broze natuurstenen gebruikt om “recuperatie” te “maken”. Zachte natuurstenen zijn ideaal om te beeldhouwen en bv. deuromlijstingen en schouwen te vervaardigen. Ze zijn absoluut niet geschikt als harde bevloering! Het risico is dat ze ook na de behandeling om ze antiek te maken, blijven afslijten en blijven verpulveren! En eenmaal geplaatst, kan je de rit alleen maar uitzitten. Gefrustreerd of niet. Daarom: kies van bij het begin voor een harde natuursteen, waarvan je weet dat het veel moeite heeft gekost om hem “anticato” te maken. Dergelijke natuursteen heb je voor het leven en heeft toch de mooie verweerde look van een recuperatietegel! Omwille van onze ruime afzetmarkt stockeren wij deze antiek bewerkte tegels op grote schaal. We kunnen ze jou dan ook al leveren aan prijzen tussen de € 30/m² en € 90/m². Maar let wel op! Voor sommige van deze stenen zoals: Black, Kathedral, Zenith, jaune d’époque,..is de vraag groter dan het directe aanbod. “Haast en spoed is soms eens goed!”

Tegels voor herenhuizen en geklasseerde woningen

Welke tegel heb je nodig voor de renovatie van ‘de stijlvolle woning van weleer’? Wij denken perfect te weten waar jij naar zoekt. Een tegel die zich direct acclimatiseert aan de woning. Een tegel die er altijd lijkt gelegen te hebben. Soms heel eenvoudig, soms erg gesofisticeerd, maar altijd een tegel met bezieling! Kom snel inspiratie op doen. En laat ons mee genieten van jouw mooie project. Wij staan alvast te popelen!

Wel charmant, niet perfect

Bovengenoemde materialen stralen grote klasse uit. Het zijn stuk voor stuk echte “karaktervloeren”.Kom snel inspiratie op doen. En laat ons mee genieten van jouw mooie project. Wij staan alvast te popelen!

Deze tegels hebben door hun traditionele productiewijze weinig gemeen met de hedendaagse industrieel vervaardigde tegels. Ze vertonen ongelijkheden, kleurafwijkingen, maatafwijkingen, putjes, krassen, afdrukken, .. Muziek in de oren van de liefhebbers! Het zijn net die charmes van het onperfecte waar zij voor gaan. En als speciaalzaak, begrijpen wij dat maar al te goed!

Waarom Veronove

Groot assortiment en unieke collectie

Rechtstreekse import = 30% goedkoper

Professioneel en creatief advies

Gemakkelijk bereikbaar

Flexibel in keuzewijzigingen en omruilingen*

(inter)Nationale leveringsdienst

Stockage tot 1 jaar, gratis*

Onze showrooms zijn een belevenis

*mits afspraak