Bedrijfsfilosofie

De familie Verhoonhove voert het bedrijf aan met een passie voor interieur, zaken doen en handelen met mensen van over de hele wereld. In het bedrijf heerst een open-mind voor ‘nieuw’ en ‘anders’. Dat gaat op een unieke wijze samen met een uitstraling van authenticiteit. Het bedrijf is namelijk ontstaan in 1947 en vandaag vullen de 2de en de 3de generatie er mekaars ideeën aan.

Familie Verhoonhove:
Omdat we nu eenmaal niet allemaal op pad kunnen om de wereld te verbeteren of om filosoof te worden, vinden wij dat we dat in onze dagelijkse bezigheden ook deels kunnen waarmaken. Niet zeemzoeterig, maar heel gewoon.”

“In onze bedrijven creëren we een positieve en energieke omgeving waarin wijzelf, de klanten, de medewerkers, de fabrikanten en alle stakeholders de kans krijgen hun hoogste potentieel te bereiken. We vinden het onze verantwoordelijkheid om hierbij zoveel mogelijk ieders belangen te beschermen.

Ons ECO-LOGISCH engagement

 • Wij steunen de fabrieken die uitkomen met ecologische producties, door zoveel mogelijk ecologisch geproduceerde tegels op voorraad te nemen. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om de natuur te beschermen en kunnen dat door ons aanbod te verrijken met deze tegels. De ecologisch geproduceerde tegels zijn in onze showrooms ook voor jou herkenbaar gemaakt doordat we een groen logo aanbrengen op het prijsetiket.
 • Wij gebruiken zelf biologisch afbreekbare onderhoudsproducten
 • Wij verkopen milieuvriendelijke producten voor dagelijks onderhoud
 • In al onze burelen en magazijnen wordt het afval gesorteerd en zoveel mogelijk gerecycleerd
 • ‘bezint eer ge print’
 • Ons houtafval staat voor iedereen gratis ter beschikking als stookhout.
 • We investeerden in een intern waterzuiveringssysteem voor het atelier. Dat is geen wettelijke verplichting, maar voor ons wel een morele plicht.
 • We groeperen onze importbestellingen voor minder transport. Minder transport is minder vervuiling. Bvb.: de badkamermeubels voor onze afdeling badkamers worden opgevuld met glasmozaïekjes van Veronove. Met 1 transport komen 2 producten aan. Er is enige organisatie voor nodig, maar het is voordelig en ecologisch!
 • Regenwater wordt op de daken van de magazijnen opgevangen en gebruikt in het maatwerkatelier en voor het reinigen van het wagenpark
 • Bij het aanplanten van groenzones gebruiken we inheemse bomen en struiken
 • We verdelgen onkruid zo veel mogelijk met natuurlijke middelen, omdat we van de vogels houden. En die eten het liefst gezonde insecten

Sinds meer dan 5 jaar wordt alles wat Tegels Veronove uit Italië importeert met de trein vervoerd.  Voor Italië – België schrapten we 100% het baantransport.
“Wij zijn als familie altijd al ecologisch bewust geweest. Het is daarom maar logisch dat we een Veronove  ‘steentje’ bijdragen aan een beter milieu.  Jaarlijks verminderen wij zo de files en de uitstoot via de weg met 144.000km!”

Gaat ons groen engagement verder dan wat men van een firma verwacht? Misschien wel. Hoewel het logisch is, als je het volgende weet:

VERONOVE tegels is…
Een geëngageerde familie
+
Een commercieel bedrijf
=
Een geëngageerd & commercieel familiebedrijf.

Het beschermen van uw ECONOMISCH belang

 • Rechtstreekse import, zonder onnodige tussenpersonen = 30% goedkoper kopen
 • Verkopers die niet op commissie werken = correct advies, respect voor de klant en tijd voor creativiteit
 • Resultaat van de medewerker wordt opgemerkt én beloond, maar niet ten koste van jou als klant
 • Consistente contacten met de fabrikanten = medewerking op alle niveaus
 • Wat je kan delen of gratis lenen bij ons, hoef je zelf niet te kopen! Check zeker onze rubriek Gratis

Het bewaren van SOCIALE belangen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen = rekening houden met àlle stakeholders.

Buitenland:

 • Wij werken graag samen met andere familiebedrijven en KMO’s. Hierdoor vormen we enig tegengewicht in de globalisering en het monopolie van multinationals
 • Wij voeren ook in uit originelanden, ondersteunen er zo de evolutie en bewaken de sociale normen (geen kinderarbeid, zorgen voor gezonde omstandigheden, helpen bouwen van schooltje in India, steun aan project van alleenstaande vrouwen in Bangladesh…)

Binnenland:

 • Wij luisteren naar jou… En je kan met ons praten. Een open en rechtstreekse communicatie ligt aan de basis van al onze sociale contacten
 • We werken naar een evenwichtige WORK/LIFE balans voor onze medewerkers: de juiste m/v op de juiste plaats voorkomt stress; intern opleidingsplan; events voor, door en met de verschillende stakeholders, wekelijks verse bloemen in de showrooms, dagelijks fruit voor alle medewerkers…
 • De medewerkers die onze filialen bemannen, komen op geregelde basis een dag in de hoofdzetel werken. Het versterkt de sociale band met de collega’s en zo blijven alle neuzen in dezelfde richting staan.
 • Elke donderdag 45 minuten teamvergadering. Dat alle medewerkers uit 1’ste hand de nieuwtjes vernemen, komt ook jou als klant ten goede.
 • ‘Veronove’s uitwisselingsmedewerker’: jaarlijks kunnen 5 medewerkers een namiddag de job uitoefenen van een collega. Zo kan bv. de boekhouder natuursteen polieren in het maatwerkatelier! Dat verhoogt het wederzijds respect, het teamgevoel én het is uiteraard plezant.

Door vrijheid CREATIVITEIT stimuleren

“Laat de creatieve geesten vrij!” Dan pas borrelen de meest unieke ideeën naar boven. Uiteraard zijn er ook bij Veronove ‘rechten en plichten’. Nu, onze medewerkers worden geselecteerd volgens onze bedrijfswaarden en zij voelen dan ook een ‘klik’ met het bedrijf.

Het is voor jou als klant een aangename beleving om te worden geholpen door verkopers die zich thuis en vrij voelen, ‘alsof het voor zichzelf is’. En jouw creatieve kant? Ook die willen we graag stimuleren! Je kan alleen of samen met onze tegelcreatieven aan de slag met de talloze losse showroomtegels. Speel met de verschillende materialen, haal ze gerust zelf uit de 4 verdiepingen en combineer naar hartenlust.

Met een speciale optie op je bestelbon bieden we je bovendien de kans om alvast te profiteren van een tijdelijke promotie en terzelfder tijd toch nog de vrijheid te hebben de bestelling later een beetje aan te passen. Zo kan je achteraf nog verschillende keren naar de showroom komen, of zelf thuis op je eigen tempo je project ‘finetunen’, zonder ondertussen de promotie te missen. Wij blij omdat we een nieuwe tevreden klant hebben gemaakt en jij blij met deze veilige en vrije formule. Laat je zeker informeren in onze showrooms over de voorwaarden van deze ontspannende optie en neem de tijd om je eigen creativiteit op gang te laten komen!