Het zomerseizoen is aangebroken en je wilt optimaal genieten van je prachtige terras. Het voegen van je terras is een belangrijke stap om het duurzaam en mooi te houden. Bij warm weer kunnen er echter uitdagingen ontstaan tijdens het voegen. In deze blog delen we handige tips om je te helpen bij het voegen van je terras tijdens hete zomerdagen.

 1. Kies het juiste moment:
  Plan het voegen van je terras tijdens de koelere uren van de dag, zoals vroeg in de ochtend of laat in de avond. Dit minimaliseert de blootstelling aan direct zonlicht, waardoor het voegmateriaal beter te verwerken is.
 2. Benodigde producten:
  Voor het voegen van je terras bij warm weer heb je de volgende producten nodig:
  • Hoogwaardig voegmortel, zoals de vorstvrije en flex voegmortel van BOSTIK, die geschikt voor buitentoepassingen en hittebestendig is.
  • Een watervernevelaar om het terras lichtjes vochtig te houden tijdens het voegen.
  • Een voegrubber of voegspijker voor het gelijkmatig aanbrengen van het voegmateriaal.
 1. Bevochtig het terras:
  Vóór het voegen, bevochtig het terras lichtjes met water. Hierdoor blijft het voegmateriaal langer verwerkbaar en voorkom je dat het te snel droogt in de hitte.
 2. Werk in kleinere secties:
  Bij warm weer droogt het voegmateriaal sneller uit. Werk daarom in kleinere secties om het voegmateriaal snel en gelijkmatig aan te kunnen brengen voordat het te droog wordt. Dit zorgt voor een mooi en duurzaam resultaat.
 1. Gebruik een schaduwdoek:
  Indien mogelijk, plaats een schaduwdoek boven het te voegen gedeelte van het terras. Dit helpt om direct zonlicht te verminderen, waardoor het voegmateriaal langer bruikbaar blijft en gemakkelijker te verwerken is.
 1. Controleer op scheuren en vul aan:
  Bij warm weer kan het voegmateriaal sneller krimpen, wat scheuren kan veroorzaken. Controleer regelmatig het voegwerk en vul eventuele scheuren direct aan met verse voegmortel om verdere schade te voorkomen.
 2. Hydrateer en bescherm jezelf:
  Werken in de hitte kan uitputtend zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en regelmatig pauzes neemt om jezelf te hydrateren en af te koelen. Draag ook beschermende kleding, zoals een hoed en zonnebrandcrème, om jezelf te beschermen tegen de zon.

 

Je bent er helemaal klaar voor! Met die lange zomeravonden en lekkere barbecues in gedachten ga je vast dubbel zo snel vooruit. Veel succes met het voegen en heel veel plezier van en op je nieuwe terras gewenst!

Waarom Veronove

Groot assortiment en unieke collectie

Rechtstreekse import = 30% goedkoper

Professioneel en creatief advies

Gemakkelijk bereikbaar

Flexibel in keuzewijzigingen en omruilingen*

(inter)Nationale leveringsdienst

Stockage tot 1 jaar, gratis*

Onze showrooms zijn een belevenis

*mits afspraak