Home      Belangrijk voor jou?      Go Green      Persmappen      Privacy      Jobs      Contact   |   NL  -  FR
Virtuele rondleiding
MOODBOARD
Waarom Veronove
  • Groot assortiment en unieke collectie
  • Rechtstreekse import = 30% goedkoper
  • Professioneel en creatief advies
  • Gemakkelijk bereikbaar
  • Flexibel in keuzewijzigingen en omruilingen
  • (inter)Nationale leveringsdienst
  • Stockage tot 1 jaar, gratis
  • Onze showrooms zijn een belevenis

Cementdallen, Zelliges & Terra-cotta

Eveneens op deze pagina : antieke tegels, terracotta-tegels, ambachtelijke tegels, recuperatietegels, tegels voor herenhuizen en geklasseerde woningen,..

Cementdallen

Ambachtelijke geproduceerde tegels
Wij zijn verheugd te kunnen zeggen dat onze collectie cementtegels nog de écht ambachtelijk gemaakte zijn! Cementdallen of cementtegels zijn tegels die gemaakt zijn uit gekleurde cement. De onderkant is gewoon cementgrijs.

Deze basis cement is de drager voor de gekleurde bovenlaag. De gekleurde bovenkant is ongeveer 1/3 in de gewone cement ingetrokken. De hardheid hangt af van de juiste verhouding van de samenstelling. Evenredig hiermee is..de prijs. Cementtegels worden niet gebakken. De verschillende kleuren aan vloeibaar cement, worden in een vorm of matrix ‘ingelepeld’.
 

De tegels worden aan de lucht gedroogd en gaan dan 2 dagen en nachten ‘in bad’! Terwijl ze ondergedompeld liggen in water, fixeren de kleuren en motieven zich. Eén van de zaken waar wij ons van vergewissen is dat de fabrikant deze termijnen respecteert. Met vlieg- en stuntwerk maak je geen duurzame kwaliteitsvolle cementtegel.

 

Kleurrijke motieven

Cementtegels zijn geliefd voor hun mooie kleuren en dito motieven. Je zal in onze shop-in-de-shop de gekende traditionele kleurtjes en patronen vinden én enkele interessante nieuwe mogelijkheden om je creativiteit op hol te brengen!


Zelliges

10x10 tegeltje uit de kleurrijke traditie van Marokko.
Geëmailleerd, gebakken en gekapt. Typische ‘schoonheidsfoutjes’. In het westen nu aanzien als luxe tegeltje.


Veelal gebruikt in de authentieke keuken en artisanale of oosters geïnspireerde badkamers. Lees ook: ‘wat ik over Zelliges wil weten.” we halen ze rechtstreeks in kleine dorpjes in Marokko. En we brengen terzelfde tijd ook de accessoires voor je mee, zoals: tadelakt, waskommen in zelliges, koperen waskommen, bijzettafeltjes, verlichting, betegelde spiegels,.. Welkom in mini Marrakesh te Ninove. Afdingen niet nodig!
 

 

Terre-cuite tegels

Terre-cuite tegels of terracotta tegels zijn “gebakken aarde tegels”. Omdat ze een natuurlijke look hebben, worden ze soms verkeerdelijk onder “natuursteen” gecatalogeerd. Doordat de steen poreus is vraagt hij een speciale behandeling zowel tijdens de plaatsing als tijdens het onderhoud.Antieke tegels en recuperatie tegels

Echte antieke tegels en recuperatie tegels zijn zeldzaam. Nochtans worden ze reeds meer dan 40 jaar en non-stop aangeboden. Als we slim zijn staan we daar even bij stil. Hoe is dat mogelijk ?! Neem het van ons aan: “het is echt niet omdat je (te)veel betaalt, dat je een zuivere recuperatie tegel vast hebt!” We gooien het kind niet met het badwater weg. Ze zijn er. Maar zoals gezegd: “echte antieke recuperatietegels zijn zéér zeldzaam” Vaak worden de meest broze natuurstenen gebruikt om “recuperatie” te “maken”. Zachte natuurstenen zijn ideaal om te beeldhouwen en bv. deuromlijstingen en schouwen te vervaardigen. Ze zijn absoluut niet geschikt als harde bevloering! Het risico is dat ze ook na de behandeling om ze antiek te maken, blijven afslijten en blijven verpulveren! En eenmaal geplaatst, kan je de rit alleen maar uitzitten. Gefrustreerd of niet.

Daarom: kies van bij het begin voor een harde natuursteen, waarvan je vooraf weet dat het veel moeite heeft gekost om hem “anticato” te maken. Dergelijke natuursteen heb je voor het leven! En omwille van onze ruime afzetmarkt stockeren wij deze antiek bewerkte tegels op grote schaal. We kunnen ze jou dan ook al leveren aan prijzen tussen de € 30/m² en € 90/m². Maar let wel op! Voor sommige van deze stenen zoals: Black, Kathedral, Zenith, jaune d’époque,..is de vraag groter dan het directe aanbod. “Haast en spoed is soms eens goed!”


       
        

Tegels voor herenhuizen en geklasseerde woningen

Welke tegel heb je nodig voor de renovatie van ‘de stijlvolle woning van weleer’? Wij denken perfect te weten waar jij naar zoekt. Een tegel die zich direct acclimatiseert aan de woning. Een tegel die er altijd lijkt gelegen te hebben. Soms heel eenvoudig, soms erg gesofisticeerd. Maar steeds een tegel met bezieling! Kom snel inspiratie op doen. En laat ons mee genieten van jouw mooie project. Wij staan alvast te popelen!


 

Wel charmant, niet perfect

Bovengenoemde materialen stralen grote klasse uit. Het zijn stuk voor stuk echte “karaktervloeren”.


Deze tegels hebben door hun traditionele productiewijze weinig gemeen met de hedendaagse industrieel vervaardigde tegels. Ze vertonen ongelijkheden, kleurafwijkingen, maatafwijkingen, putjes, krassen, afdrukken, .. Muziek in de oren van de liefhebbers! Het zijn net die charmes van het onperfecte waar zij voor gaan. En als speciaalzaak, begrijpen wij dat maar al te goed!
 

Andere handgemaakte tegels: